Архівний відділ

Бородянської райдержадміністрації

Київської області

a

План

План розвитку архівної справи на 2013 рік


Пояснювальна записка

до плану розвитку архівної справи архівного відділу Бородянської райдержадміністрації

на 2013 рік

 

         Архівний відділ Бородянської райдержадміністрації у 2013 році спрямовуватиме свою роботу на забезпечення збереженості документів в архівних підрозділах на підвідомчій території, дотримання графіку першочергового приймання документів на постійне зберігання, перевіряння служб діловодства архівних підрозділів, встановлення пожежної сигналізації, забезпечення виконання соціально-правових та тематичних запитів громадян та юридичних осіб.

1.2 – 1.3 Планується ремонт, оправлення та підшивка документів ВАТ «Борекс» в кількості 40 одиниць зберігання.

1.6 Картонування документів Бородянської районної державної адміністрації  - 600 од. зб.

1.7 Перевіряння наявності документів  в архівному підрозділі Новокорогодської сільської ради у кількості 48 справ. Перевіряння наявності та стану справ документів у чотирьох фондах: № 34 колгоспу ім. Леніна,  смт Бородянка,   № 35 колгоспу «Шлях правди» с. Блиставиця,  № 37 колгоспу «Перемога» с. Качали, № 40 колгоспу ім. Шевченка с. Нова Гребля в кількості 2320 од. зб.

2.2 Планується перероблення описів управлінської документації Блиставицької сільської ради у кількості 25 од. зб.

2.3 Продовжуємо роботу щодо каталогізації на тему «Виділення земельних ділянок» Бородянським райвиконкомом у 1969 – 1970 роках – 600 карток з 8 од. зб.

3.1 Плануємо прийняти на державне зберігання документи у кількості 16 од. зб. фонду № 92 «Новозаліської сільської ради» за 2004 – 2008 роки, фонду № 103 «Бородянська районна державна адміністрація» в кількості 120 од. зб.

3.2.1 Схвалення описів на управлінську документацію – 400 од. зб.

3.2.2 Погодження описів з особового складу – 25 од. зб.

         У зв’язку з набранням чинності з 01.01.2013 року нового «Переліку типових документів, що створюються в органах державної влади, місцевого самоврядування, в установах та організаціях із зазначенням строків зберігання документів» в наступному році планується погодити 20 номенклатур справ, 10 інстркуцій з доловодства, 10 положень про службу діловодства, 15 положень про експертну комісію, 15 положень про архівні підрозділи.

3.5.1 У 2013 році буде проведено шість  комплексних перевірок у Клавдіївській та Немішаївській селищних, Пилиповицькій, Здвижівській, Мигалківській сільських радах, Бородянському районному центрі зайнятості; чотири контрольні перевірки у Бородянській райспоживспілці, Микулицькій, Блиставицькій сільських та Бородянській селищній раді.

4.2 Планується виконати 350 тематичних запити, соціально-правових – 25, кількість звернень громадян – 375.

4.3 У 2013 році плануємо організувати одну виставку до Дня Перемоги, використовуючи архівні документи 1944 року, підготувати чотири статті до районної газети «Вперед» про розвиток архівної справи на території Бородянського району, про історію та визначні дати селища Бородянка.

4.4 Продовжуємо роботу з організації роботи користувачів у читальному залі – 30 користувачів з видаванням 50 справ.

         Пріоритетним напрямком роботи архівного відділу райдержадміністрації залишається встановлення єдиного для всіх установ порядку роботи з документами від їх створення в діловодстві до передавання на постійне зберігання до державного архіву, суворе дотримання законодавчих та нормативно-правових актів з питань архівної справи а діловодства.

 

Начальник архівного відділу                               М. М. Борейко